MIELETÖN
tulevaisuus

Hotelli Lasaretti, Oulu | 12.10.2023

“Mieletöntä!” Siltä tuntuu, kun tulevaisuus innostaa. Monia kuitenkin kalvaa tunne, ettei tulevaisuudessa ole mitään mieltä. Että se on väärällä tavalla mieletön.

Mitä me sosiaalialalla voimme tehdä, jotta nuorten elämänpolku näyttäisi turvallisemmalta?

Humana järjestää Mieletön tulevaisuus -tapahtumasarjan, joka avaa uusia näkökulmia tulevaisuuteen. Tapahtuma on maksuton ja ohjelmaa voi seurata myös verkossa. Tapahtuma järjestetään Hotelli Lasaretissa Oulussa.

Tapahtuman sisältö ja aikataulu

8.30Livetapahtuma alkaa
9.00Virallinen ohjelma ja striimi alkavat

Tervetuloa Mieletön tulevaisuus -tapahtumaan
Katja Viide, tiiminjohtaja, Humana
Heikki Vieresjoki, toiminnanjohtaja, Humana


Puheenvuoro 1: Miten yhteisöllisyyttä rakennetaan?
Kärppien kehitysjohtaja Lasse Kukkonen uskoo, että kun joukon jäsenet tuntevat itsensä tärkeiksi, he päätyvät tekemään epäitsekkäitä tekoja koko yhteisön parhaaksi. Miten luodaan yhteisö, jonka jäsenet tuntevat itsensä yksilöinä tärkeiksi – ja muodostavat juuri siksi toimivan yhteisön?
Lasse Kukkonen, kehitysjohtaja, Oulun Kärpät

Puheenvuoro 2. Miten yhteisö kannattelee nuoria?
Nuoruus on ikävaihe, jossa kaverit ja kodin ja koulun ulkopuolinen maailma on tärkeä. Nuoren yhteisösidokset tuottavat iloa ja omanarvontuntoa, mutta suuntautuvat toisinaan aikuisten arvoja vastaan. Mitä nuorisotutkimus kertoo nuorten yhteisöllisyyden tarpeista?
Tomi Kiilakoski, vastaava tutkija, Nuorisotutkimusverkosto

Puheenvuoro 3. Miksi koulunuorten pahoinvointi lisääntyy?
Nuuska, sähkötupakka, huumausaineet, väkivalta – kaikki tämä jo alakoulumaailmassa. Näiden päälle kasvava ruutuaika ja sosiaalinen media kiusaamisen työkaluna. Mitä poliisi voi tehdä nuorten pahoinvoinnin purkamiseksi?
Merja Rasinkangas, ylikonstaapeli, ennalta estävän toiminnan ryhmänjohtaja, Oulun poliisilaitos
TAUKO
Keskustelu: Miten kohdata nuori yksilöllisine elämäntilanteineen ja haasteineen?​

Vieraina keskustelemassa:
Siiri Alakangas, perheohjaaja, nepsy-valmentaja, Humana avopalvelut
Tomi Kiilakoski, vastaava tutkija, Nuorisotutkimusseura ry
Leena Manninen, perheohjaaja, nepsy-valmentaja, Humana avopalvelut
Merja Rasinkangas, ylikonstaapeli, ennalta estävän toiminnan ryhmänjohtaja, Oulun poliisilaitos


Keskustelua moderoi Humanan lastensuojelupalveluiden kehitysjohtaja Harri Hyvärinen.

Tapahtuma päättyy noin klo 12.00.

Asiantuntijat puheenvuorojen takana

Lasse Kukkonen
kehitysjohtaja, Oulun Kärpät

Lasse Kukkonen on aktiiviuransa lopettanut jääkiekkoilija, joka pelasi SM-liigauransa Oulun Kärpissä ja useamman kauden NHL:ssä. Hän työskentelee Oulun Kärppien kehitysjohtajana. Lasse on käynyt psyykkisen valmentajan koulutuksen ja valmentaa urheilijoita itsetuntemuksessa, mielenhallinnassa sekä omien vahvuuksien ja kehityskohteiden tunnistamisessa.

Tomi Kiilakoski
vastaava tutkija, Nuorisotutkimusverkosto

Tomi Kiilakoski on toiminut Nuorisotutkimusseura ry:n tutkijana vuodesta 2008. Hän on työskennellyt koulutuksen parissa toimien lehtorina Humanistisessa ammattikorkeakoulussa ja Tampereen yliopiston opettajankoulutuslaitoksen aineenopettajakoulutuksen yksikössä sekä erityisluokanopettajan Tampereen kaupungilla. Tomi on väitellyt filosofian tohtoriksi vuonna 2013. Hän on kiinnostunut nuorisotyöstä ja osallisuudesta. Vapaa-aikanaan hän soittaa kitaraa ja mandoliinia folk-orkestereissa.

Merja Rasinkangas
ylikonstaapeli, ennalta estävän toiminnan ryhmänjohtaja, Oulun poliisilaitos

Ylikonstaapeli Merja Rasinkangas toimii Oulun poliisilaitoksen ennalta estävän toiminnan ryhmänjohtajana ja koulupoliisina. Hän on toiminut poliisina yli 35 vuotta. Ennen poliisiuraansa Merja on työskennellyt koulukodissa ja vanginvartijana. Koulupoliisina hän osallistuu pitkäkestoisen kiusaamisen selvittelyyn ja sovitteluun, sekä puuttuu kouluissa sattuneisiin rikoksiin. Työtä tehdään tiiviissä yhteistyössä koulujen, huoltajien ja eri viranomaisten kanssa.

Leena Manninen
perheohjaaja, nepsy-valmentaja, Humana avopalvelut

Leena Manninen on Humanan avopalveluiden perheohjaaja, ja hän työskentelee perhetyön, tehostetun perhetyön ja ammatillisen tukihenkilötyön parissa. Leena on koulutukseltaan sosionomi ja neuropsykiatrinen valmentaja. Ennen Humanalle tuloaan, Leena on työskennellyt koulunkäynnin ohjaajana, perhekuntoutuksen ohjaajana ja nuorisotyöntekijänä.

Siiri Alakangas
perheohjaaja, nepsy-valmentaja, Humana avopalvelut

Siiri Alakangas on Humanan avopalveluiden perheohjaaja ja neuropsykiatrinen valmentaja. Hän on valmistunut sosionomiksi vuonna 2018 ja suorittanut mielenterveys- ja päihdetyön erityisammattitutkinnon Suomen Diakoniaopistolla.